Weghorst: 'Ik heb de verhalen op de Nederlandse tv ook meegekregen'

Weghorst: 'Ik heb de verhalen op de Nederlandse tv ook meegekregen'

03-06-2021 21:43 Laatste update: 04-06-2021 09:59
49

Het is Wout Weghorst niet ontgaan dat hij in Nederland lang onderwerp van gesprek is geweest. Dat hij lang niet werd geselecteerd voor het Nederlands elftal had met zijn persoonlijkheid te maken, werd althans gesuggereerd in Nederland.

Weghorst maakt in de Bundesliga de ene na de andere goal, maar werd steevast genegeerd door de bondscoach. Er ontstond een soort nationale discussie: de een vond dat Weghorst opgeroepen moest worden, de ander niet. "Ik werd onderwerp van een nationale discussie. Zonder dat mensen me kenden, werd er een mening over me geventileerd. Niet alleen over de voetballer Wout Weghorst, maar ook over hoe ik als mens zou functioneren", zegt Weghorst tegen Helden.

Wedden

Meer odds

Weghorst heeft zichzelf ook afgevraagd waarom hij niet geselecteerd werd. "Natuurlijk hoorde ik ook die geluiden over m'n persoonlijkheid. Tja... Ik kon niet anders dan proberen zo goed mogelijk te presteren zodat de bondscoach op een gegeven moment niet meer om mij heen kan."

Over Weghorst werd regelmatig gezegd dat hij niet goed in de groep zou liggen. "Ik heb die verhalen op de Nederlandse tv natuurlijk allemaal meegekregen. Ik dacht vaak: ik ben alweer drie jaar weg uit de Nederlandse competitie, niemand kan dan ook beoordelen hoe ik hier ben in een groep. Ik vind dat makkelijk praten over mijn persoonlijkheid. Ja, ik wil altijd spelen. En ja, ik ben een winnaar. In mijn beleving zijn dat geen slechte eigenschappen."