Update: De Graafschap bevestigt transfernieuws, sluitpost terug op oude nest

Update: De Graafschap bevestigt transfernieuws, sluitpost terug op oude nest

03-06-2021 22:24 Laatste update: 04-06-2021 20:48
57

De Graafschap werkt aan de terugkeer van Hidde Jurjus. De doelman heeft een aflopend contract bij KFC Uerdingen, dat geen licentie heeft gekregen om opnieuw in de 3.Bundesliga uit te komen.

De Graafschap hoopt nu op een terugkeer van Jurjus, meldt de Gelderlander. De club, die promotie naar de Eredivisie misliep, hoeft geen transfersom neer te leggen omdat de doelman transfervrij is. Maar het is niet duidelijk hoe Jurjus naar een terugkeer kijkt. De doelman hoopte volgens de Gelderlander op een club uit de 2. Bundesliga, die is er nog niet gekomen.

Mocht Jurjus daadwerkelijk overstappen naar De Graafschap, dan trekt hij voor de vierde keer het shirt van De Superboeren aan. Jurjus maakte in 2016 de overstap van De Graafschap naar PSV, dat hem twee keer verhuurde aan de club. Jurjus werd ook eens uitgeleend aan Roda JC.

Update: Hidde Jurjus staat vanaf volgend seizoen weer onder de lat bij De Graafschap. Dat maken De Superboeren bekend via officiële kanalen. Het wordt de vierde periode voor de doelman in het shirt van de ploeg uit Doetinchem. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen en komt transfervrij over van KFC Uerdingen.

"We zijn blij met het vastleggen van Hidde. Hij past erg goed bij De Graafschap en heeft afgelopen seizoen veel gespeeld in de 3. Bundesliga", vertelt technisch manager Peter Hofstede via de clubkanalen. "Met zo’n tweehonderd wedstrijden aan ervaring staat er komend seizoen een betrouwbare keeper tussen de palen."