De Graafschap wil stunten met komst Huntelaar: 'Kunt geen betere spits krijgen'

De Graafschap wil stunten met komst Huntelaar: 'Kunt geen betere spits krijgen'

04-06-2021 13:16 Laatste update: 13:59
38

De kans is aanwezig dat Klaas-Jan Huntelaar volgend seizoen weer actief is bij De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist wil snel in gesprek met de spits, in de hoop dat Huntelaar zijn loopbaan bij de Superboeren af wil sluiten.

"Er komt een dezer dagen een gesprek met Klaas-Jan", vertelt De Graafschap-voorzitter Martin Mos in gesprek met De Gelderlander. "Wij zouden het fantastisch vinden als hij nog een keer bij ons komt voetballen. In de eerste divisie, met aanvallend voetbal, kun je geen betere spits krijgen."

Donderdag werd bekend dat het contract van Huntelaar bij Schalke 04 niet wordt verlengd. De Traditionsverein uit Gelsenkirchen moeten door de degradatie uit de Bundesliga snijden in de begroting, waardoor het salaris van de spits niet meer opgehoest kan worden.  

En dus ziet De Graafschap zijn kans schoon om een gesprek met de spits aan te gaan. Volgens Mos ligt de bal volledig bij Huntelaar. "Wij zouden het mooi vinden als Klaas-Jan nog bij ons komt voetballen en daarna ook wat bij de jeugd en op het technische vlak zou kunnen doen. Ik hoop dat hij het wil doen, want ik ben al jaren een Huntelaar-fan. En je merkt aan onze supporters ook dat zij het geweldig vinden als hij nog een seizoen op De Vijverberg zou spelen."

Huntelaar speelde in het seizoen 2002-2003 al eens voor De Graafschap. De Doetinchemmers huurden de spits destijds van PSV. In de negen wedstrijden die hij speelde, scoorde Huntelaar geen enkele keer.