'Aangewezen gastland Brazilië overweegt boycot tegen Copa América'

'Aangewezen gastland Brazilië overweegt boycot tegen Copa América'

Gepubliceerd: zaterdag 5 juni 2021 om 07:50za 05-06-2021 om 07:50

Laatste update: zaterdag 5 juni 2021 om 10:04za 05-06-2021 om 10:04

Het tot gastland gebombardeerde Brazilië overweegt om de Copa América te boycotten. Het toernooi zou eerst in Colombia en Argentinië gespeeld worden, maar de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL besloot om het toernooi te verhuizen naar Brazilië.

En daar zijn de internationals van Brazilië allesbehalve blij mee. De sterren van het Zuid-Amerikaanse land kunnen niet geloven dat het toernooi wordt gehouden in hun eigen land, terwijl Brazilië het zwaar te lijden heeft onder het coronavirus. De selectie van Brazilië vindt dat de Copa América uitgesteld moet worden of helemaal niet door moet gaan, meldt Marca

Om nog meer aandacht te vragen voor de zorgelijke situatie dreigt de selectie nu met een boycot. Niet alleen de Braziliaanse selectie, maar ook Sergio Agüero (Argentinië) en Fernando Muslera en Luis Suárez (Uruguay) neigen richting een boycot van het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi. Ondanks de ophef over de Copa América speelde Brazilië in de nacht van vrijdag op zaterdag wel 'gewoon' een WK-kwalificatieduel met Ecuador. De Brazilianen wisten door treffers van Richarlison en Neymar met 2-0 te winnen en gaan daarmee soeverein aan kop in de groep (vijf gespeeld, vijf gewonnen).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws