Malacia ziet zijn rol veranderen: 'Tegenwoordig moet je haast het verschil maken'

Malacia ziet zijn rol veranderen: 'Tegenwoordig moet je haast het verschil maken'

Gepubliceerd: zaterdag 5 juni 2021 om 09:18za 05-06-2021 om 09:18

Laatste update: zaterdag 5 juni 2021 om 10:01za 05-06-2021 om 10:01

Feyenoord-linksback Tyrell Malacia kan mede door zijn sterke prestaties bij Jong Oranje terugkijken op een sterk seizoen. De 21-jarige verdediger is zeer kritisch op zichzelf en hoopt volgend seizoen zijn rendement flink omhoog te halen.

Afgelopen donderdagavond strandde het avontuur van Jong Oranje op het EK O21 met een nederlaag tegen Jong Duitsland (1-2). Ondanks de uitschakeling kan Malacia terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin Feyenoord uiteindelijk nog een Europees ticket wist te bemachtigen en Malacia zelf, tijdens de kwartfinale van het EK, één van de uitblinkers was tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Jong Frankrijk (2-1). In gesprek met Voetbal International blijft Malacia echter kritisch op zichzelf.

De jonge back, die al even meeloopt in de voetballerij, vindt dat hij nog volwassener moet worden in zijn spel. "Daar moest ik mij de afgelopen jaren flink in verbeteren en dat heb ik ook gedaan. Ik ben niet snel tevreden, maar het gaat de goede kant op", vertelt Malacia. De back hoopt volgend seizoen een hoger rendement te halen. "Statistisch gezien kan het nog beter. Meer assists leveren en af en toe een goaltje meepikken."

Malacia ziet dat de rol van een linksback de afgelopen jaren flink veranderd is. "Tegenwoordig moeten de backs op de flanken eigenlijk het verschil maken." Malacia, die nu kan gaan genieten van een korte vakantie, heeft voor de toekomst duidelijke doelen voor ogen. "Het grote Oranje, daar droom ik zeker van. En ik wil wel wat mooie prijzen gaan pakken", sluit de jongeling lachend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Malacia klaar voor een volgende stap?

Ja, dat vind ik wel.
32%
Nee, hij moet bij Feyenoord blijven
68%
(834 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws