'FC Barcelona blijft verslagen achter: Wijnaldum kiest voor Paris Saint-Germain'

'FC Barcelona blijft verslagen achter: Wijnaldum kiest voor Paris Saint-Germain'

06-06-2021 11:13 Laatste update: 11:32
277

FC Barcelona blijft verslagen achter: Georginio Wijnaldum kiest voor Paris Saint-Germain. Het veel betere salarisaanbod heeft hem doen besluiten om voor de club uit Parijs te kiezen.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Barcelona leek Wijnaldum binnen te hebben. Met de speler lag een akkoord voor drie seizoenen, tot PSG zich in de strijd mengde. Barcelona kon niet op tegen het aanbod van de Fransen en blijft nu verslagen achter. Ook Voetbal International meldt 'op basis van goed ingevoerde Franse bronnen' dat Wijnaldum de stap naar PSG gaat maken.

Barcelona heeft niet de financiële middelen om Wijnaldum een verbeterd aanbod te doen. De medische keuring stond al twee weken gepland, maar met een last-minute bod heeft PSG roet in het eten gegooid. Naar verluidt gaat Wijnaldum voor drie seizoenen tekenen in Parijs.

El Chiringuito pakte zaterdag uit met het nieuws dat PSG het salarisaanbod van Barcelona verdubbelde. In Spanje kon de Nederlander vier miljoen per jaar verdienen, in Frankrijk acht miljoen per jaar. Een flinke tegenvaller voor Ronald Koeman, die Wijnaldum graag aan de selectie van Barcelona toe had willen voegen.

Verwacht wordt dat Paris Saint-Germain en Wijnaldum het nieuws nog voor de start van het EK officieel gaan maken. De Oranje-aanvoerder wil duidelijkheid voordat hij met Nederland aan de eindronde gaat beginnen.