Donnarumma rouwt na zelfmoord voormalig Milan-jeugdspeler: 'Mijn vriend'

Donnarumma rouwt na zelfmoord voormalig Milan-jeugdspeler: 'Mijn vriend'

05-06-2021 16:01
47

Droevig nieuws uit Italië: Seid Visin, een voormalig jeugdspeler van AC Milan, is uit het leven gestapt na alle racistische uitlatingen aan zijn adres. Il Corriere della Sera heeft het afscheidsbriefje dat Visin achterliet, gepubliceerd. Gianluigi Donnarumma reageert verslagen.

Visin is één jaar jonger dan Donnarumma en hij speelde in de jeugdopleiding van Milan met de doelman samen. "Hij was een goede vriend van me, ik zal zijn lach nooit vergeten", laat Donnarumma weten na het droevige nieuws, geciteerd door ANSA. "Ik kende hem sinds het moment dat hij aankwam in Milaan. Hij was een jongen net als ik..."

In de afscheidsbrief van Visin, in handen van Il Corriere della Sera, valt te lezen hoe moeilijk hij het altijd heeft gehad met alle kwetsende berichten aan zijn adres. 'Waar ik ook ga, waar ik ook ben... Ik voel het gewicht van de sceptische, bevooroordeelde, walgelijke en angstige blikken van mensen op mijn schouders rusten als een rotsblok.'

'Vroeger maakte ik zelf slechte grappen over zwarten en immigranten. (...) Alsof ik wilde benadrukken dat ik niet een van hen was. Maar het was angst. De angst voor de haat die ik zag in de ogen van mensen jegens immigranten', schreef Visin. Hij werd twintig jaar oud.