Xavi respecteert 'clublegende' Koeman: 'Ik heb twee keer 'nee' gezegd'

Xavi respecteert 'clublegende' Koeman: 'Ik heb twee keer 'nee' gezegd'

05-06-2021 16:39
56

Xavi droomt ervan om in de toekomst aan de slag te gaan als trainer van FC Barcelona. De voormalig middenvelder werd de afgelopen tijd gelinkt aan een overstap naar de Spaanse grootmacht, maar naar eigen zeggen heeft hij 'twee keer nee gezegd tegen Barça'.

Ronald Koeman moest lang wachten op duidelijkheid over zijn toekomst, maar president Laporta liet deze week weten dat de Nederlander ook komend seizoen de trainer is van Barcelona. De naam van Xavi zong al een tijdje rond in Camp Nou. "Ik heb twee keer 'nee' gezegd tegen Barcelona", stelt Xavi in een uitgebreid interview met La Vanguardia

De Spanjaard is op dit moment nog actief als hoofdtrainer van Al-Sadd uit Qatar. Zijn Barcelona-afzeggingen hebben meerdere redenen. "Om familiaire redenen, om professionele redenen, om contractuele redenen", vervolgt Xavi. "Nee zeggen was moeilijk, omdat ik een 'culé' ben. Maar dit was niet het moment."

Xavi wil niet loslaten of hij recent benaderd is door Barcelona. "We moeten Koeman respecteren. Een clublegende, hij beschikt nog over een contract van een jaar."