Makkelie lovend over collega: 'Scheidsrechter van de eeuw, onmogelijk in te halen'

Makkelie lovend over collega: 'Scheidsrechter van de eeuw, onmogelijk in te halen'

05-06-2021 16:57 Laatste update: 16:57
50

Met Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn er twee Nederlandse scheidsrechters actief op het aankomende EK. Makkelie steekt zijn bewondering voor zijn collega Kuipers niet onder stoelen of banken en noemt hem de 'scheidsrechter van de eeuw'.

Het respect tussen Kuipers en de tien jaar jongere Makkelie is groot. "Als je kijkt naar wat Björn heeft gepresteerd qua finales en toernooien, dan is er geen andere Nederlandse scheidsrechter die zo'n staat van dienst heeft opgebouwd", begint Makkelie in gesprek met De Telegraaf. "Hij is de scheidsrechter van de eeuw. Het is onmogelijk om hem in te halen."

Kuipers is ook onder de indruk geraakt van Makkelie de laatste jaren. "Met name de laatste drie jaar heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt", vertelt de arbiter uit Oldenzaal. "Hij ging als VAR mee naar het WK 2018, dat was een eyeopener voor hem. Hij heeft een fantastische toekomst voor zich."

Naast Makkelie ziet Kuipers in Nederland nóg een scheidsrechter met een geweldige toekomst voor zich: Serdar Gözübüyük. "Dat is ook een fantastische scheidsrechter. Hij heeft ook alles mee. Een goede body, een goede uitstraling", zo sluit Kuipers af.