'Het was te veel breed en terug, ik vind in ieder geval dat Blind moet spelen'

'Het was te veel breed en terug, ik vind in ieder geval dat Blind moet spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 5 juni 2021 om 22:14za 05-06-2021 om 22:14

Ruud Krol houdt een pleidooi voor Daley Blind. Hoewel de verdediger van Ajax ook zijn minpunten heeft, kan het Nederlands elftal zijn inbreng goed gebruiken, stelt de 83-voudig international.

Krol zit in Spanje en volgt daardoor niet alle Oranje-spelers op de voet. "Ik vind in ieder geval, dat Blind moet spelen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft als één van de weinigen een fantastische pass. Tegen Schotland was het allemaal breed en terug, terwijl die bal sneller naar voren moet."

De voormalig verdediger, die zelf twee WK-finales speelde, ziet een paar mogelijke uitblinkers op het EK. "Als ik dan toch mensen moet noemen, dan denk ik dat Memphis, Frenkie de Jong en Wijnaldum de kwaliteiten hebben om uit te blinken. Blind heeft die kwaliteiten ook, maar hij heeft ook zijn minpunten. Ik hoop als verdediger vooral dat het centrale duo De Ligt en De Vrij sterk gaan spelen."

Krol ziet Frankrijk als favoriet voor de Europese titel. "Ik denk dat Nederland wel een gevaarlijke outsider is, maar de concurrentie is groot. Het is een heel vreemd jaar zo met de pandemie, dus het is niet van tevoren te bepalen wie er gaat winnen. Spanje vind ik ook een goede kanshebber en je moet natuurlijk de Duitsers nooit onderschatten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws