Kieft ziet 'dark horse' op EK: 'Je gunt het hem zo, de man is gewoon een fenomeen'

Kieft ziet 'dark horse' op EK: 'Je gunt het hem zo, de man is gewoon een fenomeen'

05-06-2021 23:18
85

Wim Kieft ziet regerend Europees kampioen Portugal als de 'dark horse' voor het EK. De oud-international gunt vooral Cristiano Ronaldo nog één keer het succes.

"Gaat hij het op zijn 36e toch nog een keer flikken?", vraagt Kieft zich af in De Telegraaf. "Je gunt het hem zo. Vijf jaar geleden de Europese titel gepakt, maar in de 25e minuut moest hij eraf in de finale tegen Frankrijk vanwege een blessure. Dat vond ik zo jammer."

Kieft weet zeker dat Ronaldo zelf in ieder geval nog in een glansrol gelooft. "Ronaldo sprak zelfs al over het WK volgend najaar in Qatar. En de bondscoach van Portugal kan niets anders doen dan ja knikken, want het is Ronaldo die zichzelf selecteert en zijn medespelers. Reken er maar op dat hij zich aan het opladen is", vervolgt de voormalig spits, die ziet dat de Portugezen met Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Felix en Ruben Días over meer uitstekende spelers beschikken. "Maar allemaal zullen ze zich ondergeschikt moeten maken. Aan Ronaldo."

Kieft vraagt zich af of dat goed is voor het elftal, maar vindt de kritiek onterecht. "Wat me desondanks stoort, is de lacherigheid overal met betrekking tot Ronaldo. Wat Messi doet, is allemaal heilig, maar bij Ronaldo wordt vaak alles in het belachelijke getrokken. Iedereen weet hoe goed hij was tien jaar geleden en met dat verwachtingspatroon zit iedereen nu naar hem te kijken. Dan valt het snel tegen."

"Terwijl het toch waanzinnig is dat hij op zijn 36e gewoon topscorer wordt in de Serie A in Italië met liefst 29 doelpunten. De man is gewoon een fenomeen. Ik hoop van harte dat hij het nog een keer laat zien. Ik verheug me erop en tegelijk gun ik het hem. Al heb ik mijn twijfels", aldus Kieft.