'Ik had Virgil graag bij Oranje gehad, zeker ook door zijn leiderschap'

'Ik had Virgil graag bij Oranje gehad, zeker ook door zijn leiderschap'

06-06-2021 09:29
27

Het gemis van Virgil van Dijk hakt erin bij het Nederlands elftal. Matthijs de Ligt mist de verdediger, maar voegt daar meteen aan toe dat de ploeg genoeg vervangers heeft om het op te vangen.

Van Dijk mist het EK door een charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Het eindtoernooi bleek niet haalbaar. "Zijn gemis staat buiten kijf, maar bij Oranje hebben we het geluk dat we over heel goede vervangers beschikken", zegt De Ligt tegen Voetbal International.

"Neemt niet weg dat ik Virgil er graag bij had gehad. Niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten, maar zeker ook door zijn leiderschap. Dat straalt Virgil echt uit: hij is echt de aanvoerder van het team, houdt iedereen bij elkaar. Hij is met alle spelers goed, dus kan met iedereen praten als het even minder gaat, of als iemand juist doorslaat omdat het heel goed gaat", zegt De Ligt.

De Ligt ziet in Van Dijk een voorbeeld. "Onder meer als winnaar van de Champions League, leider van Liverpool, tweede in de verkiezing van de Ballon d’Or. Virgil heeft een heel groot aanzien, en dat gemis gaat gewoon groot zijn."

Het Nederlands elftal begint het EK volgende week met een wedstrijd tegen Oekraïne. Daarna zijn Oostenrijk en Noord-Macedonië de tegenstanders.