'Heb nieuw contract getekend en zal ook volgend seizoen voor Barcelona spelen'

6 juni om 12:14

Ronald Koeman kan ook volgend seizoen beschikken over Clément Lenglet. De Franse verdediger geeft aan dat hij deze zomer niet zal vertrekken uit Camp Nou. Lenglet werd de afgelopen weken meermaals in verband gebracht met een transfer.

Hij werd gelinkt aan een stap naar Paris Saint-Germain, maar de Fransman is duidelijk. "Ik zie mezelf niet vertrekken. Ik heb vorig seizoen een nieuw contract getekend bij Barcelona en ik zal ook voor Barça spelen in het komende seizoen", aldus Lenglet in gesprek met Eurosport.

De verdediger heeft ook volgend seizoen te maken met Koeman, die het vertrouwen heeft gekregen van het Barcelona-bestuur. "Hij heeft geweldig werk verricht", stelt Lenglet. "We hadden moeilijke periodes, maar hebben onze kwaliteiten laten zien. Ik hoop dat we op deze progressie voort kunnen bouwen. Het gaat de goede kant op."

Barcelona is inmiddels bezig om de selectie te versterken. Daarbij moet het creatief zijn, aangezien er financieel maar weinig mogelijk is. Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal komen de gelederen versterken volgend seizoen. Ook Memphis Depay staat op het lijstje van Koeman en president Joan Laporta.