Gullit over ruzie met Capello: 'Seedorf zei: je wilde hem op zijn bek slaan hè?'

Gullit over ruzie met Capello: 'Seedorf zei: je wilde hem op zijn bek slaan hè?'

Gepubliceerd: zondag 6 juni 2021 om 16:58zo 06-06-2021 om 16:58

Ruud Gullit heeft het in zijn AC Milan-tijd ooit aan de stok gekregen met trainer Fabio Capello en moest door maatje Frank Rijkaard tegengehouden worden, maar dat in incident is nooit naar buiten gekomen. Volgens de huidige Ziggo Sport-analist is dit tekenend voor de topclub die AC Milan in zijn tijd was.

Gullit vertelt erover in de NK Voetbalquiz-podcast. "Ik heb ook wel eens ruzie gehad met trainers in de kleedkamer. Met Capello heb ik heel erg ruzie gehad, dat ik hem bijna op zijn bek sloeg. En toen kwam Frank ertussen, die ging er maar net tussen", aldus de aanvoerder van het gouden Oranje van 1988.

Dat incident kwam toen niet in de publiciteit en dat had klaarblijkelijk diepe indruk gemaakt op Capello. Jaren later werd Gullit eraan herinnerd door Clarence Seedorf, die bij Real Madrid met de Italiaan werkte. "Die kwam naar me toe: jij wilde de trainer op zijn bek slaan hè? Ik zeg: hoe weet jij dat nou?", blikt Gullit terug. "Hij gaf dit incident als voorbeeld: bij hun lekte alles uit en bij Milan lekte nooit iets uit. Ik heb zelfs ooit een gevecht gehad met hem, maar niks kwam in de pers. En daarvoor waren ze winnaars: zij vonden het teambelang veel belangrijker dan alleen maar je eigen belang."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws