'Koopmeiners nadert toptransfer naar La Dea: akkoord nog vóór het EK verwacht'

8 juni om 12:32

Teun Koopmeiners is bijna definitief vertrokken bij AZ, meldt het Italiaanse Tuttosport. De linksbenige middenvelder is hard op weg naar Atalanta Bergamo en zou zelfs deze week al bij La Dea kunnen tekenen, klinkt het.

AS Roma was ook in de markt voor Koopmeiners, maar is afgetroefd door Atalanta, werd maandag duidelijk. De nummer drie van het vorige Serie A-seizoen maakt twintig miljoen euro over naar Alkmaar, meldde hetzelfde Tuttosport. Volgens de in Turijn gevestigde krant is de transfer bijna beklonken: uiterlijk woensdag – nog vóór de start van het EK dus – wordt er een akkoord verwacht.

Koopmeiners staat op het punt om de Eredivisie na vier seizoenen achter zich te laten: de middenvelder uit Castricum speelde in oktober 2017 zijn eerste competitieduel namens AZ, groeide uiteindelijk uit tot aanvoerder en heeft 43 keer gescoord en zeventien assists gegeven in honderdvijftig officiële wedstrijden. Bij Atalanta kan hij met Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers drie landgenoten tegenkomen.