Ook goed Oranje-nieuws: De Ligt in elk geval tijdens openbare training op het veld

8 juni om 12:54

Waar Donny van de Beek is afgehaakt bij het Nederlands elftal, is Matthijs de Ligt juist op de weg terug. De centrale verdediger van Juventus was uit voorzorg niet van de partij tijdens de afsluitende oefenwedstrijd tegen Georgië, maar heeft zich weer op de training gemeld.

De Ligt moest zaterdag de training van Oranje voortijdig beëindigen wegens liesklachten. Zondag zat hij op de tribune van de Grolsch Veste, maandag trainde hij ook niet mee. Dinsdag is hij echter teruggekeerd op het veld. De Ligt was te zien tijdens het eerste kwartier van de oefensessie met de gehele groep. De rest van de training was overigens besloten: De Telegraaf wist ook niet te melden of hij tijdens de gehele training van de partij zou zijn.

Deze week moet blijken of De Ligt op tijd fit is voor de eerste poulewedstrijd: Oranje trapt zondagavond om 21.00 uur af tegen Oekraïne. Bondscoach Frank de Boer heeft tijdens de voorbereiding al drie geblesseerden weg moeten strepen: Hans Hateboer meldde zich vlak voor het bekendmaken van de definitieve selectie af, Jasper Cillessen werd na een positieve coronatest niet opgenomen in de selectie en Van de Beek is dinsdag afgehaakt.