Oranje-spelers 'balen' na uitvallen Van de Beek: 'Het is een groot gemis'

8 juni om 11:47

Owen Wijndal en Denzel Dumfries hebben gereageerd op het uitvallen van Donny van de Beek bij Oranje. De twee vinden het zowel een slechte zaak voor het Nederlands elftal, als voor Van de Beek zelf.

Op de persconferentie begint Wijndal over de afwezigheid van Van de Beek. "De trainer heeft ons net verteld dat hij naar huis gaat", legt de AZ-back uit. "Dat is hartstikke vervelend voor hem én voor ons. Ik denk dat de klap heel groot is voor hem. Het is een groot gemis."

Ook Dumfries is niet blij met het nieuws over Van de Beek. "Het is natuurlijk enorm balen", vertelt de rechtsback. "We werken met elkaar toe naar een toernooi. Donny is onderdeel van de groep. We weten met zijn allen hoe graag je erbij wil zijn. We leven enorm met hem mee. Het is gewoon een harde klap voor hem."

Eerder op de dinsdag werd bekend dat Van de Beek het EK door een blessure moet missen. Waar de negentienvoudig international precies last van heeft, is alleen niet duidelijk. Bondscoach Frank de Boer heeft besloten om geen vervanger voor Van de Beek op te roepen.