Driessen pleit voor Oranje-vervanger Van de Beek: 'Die deed het geweldig bij Ajax'

8 juni om 15:12

De keuze van bondscoach Frank de Boer om géén vervanger voor Donny van de Beek bij Oranje te halen, roept vragen op. Valentijn Driessen van De Telegraaf vindt het 'heel vreemd'.

Van de Beek moet door een liesblessure het EK laten schieten, waardoor de selectie van het Nederlands elftal nog 25 spelers telt. De Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen. "Dat vind ik niet logisch. Helemaal niet zelfs", reageert Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Vanwege corona moet een vervanger vier of vijf dagen in quarantaine, maar in Zeist werken ze met bubbels en de internationals van Jong Oranje hebben daar ook ingezeten. Kies er dan voor om iemand van Jong Oranje over te hevelen naar het A-team. Of haal een speler uit de voorselectie, bijvoorbeeld El Ghazi of St. Juste. Dan kunnen ze tijdens hun quarantaine apart trainen en zich later bij de ploeg voegen."

Als Driessen in de schoenen van De Boer had gestaan, zou hij het wel weten. "Ik zou Devyne Rensch oproepen. Die heeft een geweldig halfjaar gehad bij Ajax. Hij kan aan de rechterkant alle rollen vertolken die je zou willen. De Boer zal later wel een verklaring geven. Ik vind dit een heel vreemde keuze."