Dumfries en Wijndal moeten aanpoten: Ik ben dit niet gewend bij mijn club

Dumfries en Wijndal moeten aanpoten: "Ik ben dit niet gewend bij mijn club"

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 15:46di 08-06-2021 om 15:46

Het is aanpoten voor Denzel Dumfries en Owen Wijndal: het 5-3-2-systeem van bondscoach Frank de Boer vergt aanpassingsvermogen van de twee 'wingbacks' van Oranje. De PSV'er en AZ'er voelen zich goed in hun rol, maar zien nog genoeg ruimte voor verbetering.

"Het is nieuw en het is wennen", reageert Wijndal op de persconferentie in Zeist, waar hij wordt geciteerd door De Telegraaf. De AZ'er zit in hetzelfde schuitje als Dumfries. "Ik denk dat we er goed op voorbereid zijn. Allebei hebben we de drang naar voren als wingbacks, dan moet het wel goedkomen. Het moeilijkste is, dat je het niet gewend bent bij de club."

Ook voor Dumfries vraagt het om een aanpassing, al is het ook weer geen onbekend terrein voor de aanvoerder van PSV. "Ik ben dit niet gewend bij mijn club. Maar bij PSV zijn we wel heel erg gericht op druk vooruit zetten. Ik zoek altijd naar het juiste moment om door te stappen. Daar hebben we het hele seizoen aandacht aan besteed bij PSV. Dat komt van pas."

"Het kost even tijd", vervolgt Dumfries over de systeemwissel. "Er worden wat andere dingen gevraagd op bepaalde posities. We wisten dat het niet meteen vanaf het begin perfect zou gaan. Maar het is alleen maar goed, dat je tegen bepaalde dingen aanloopt. Het is een proces. Ik denk dat we goed op weg zijn. We hebben nu nog een week om de puntjes op de i te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we het goed gaan doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ben jij een voor- of tegenstander van 5-3-2?

Voorstander
12%
Tegenstander
66%
Het is mij om het even
22%
(3726 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws