KNVB bevestigt: Oranje-internationals blijven Veronica Inside boycotten

KNVB bevestigt: Oranje-internationals blijven Veronica Inside boycotten

08-06-2021 19:02
362

Het Nederlands elftal zal ook tijdens het EK Veronica Inside boycotten. De internationals namen na de Akwasi-rel in juni 2020 stelling tegen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp: die boycot blijft van kracht, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan het Algemeen Dagblad.

Het Veronica Inside-team zal vanaf de start van het EK te zien zijn in een speciale zomershow, De Oranjezomer geheten. Hélène Hendriks zal als verslaggever fungeren: zij kan tijdens persconferenties vragen stellen aan bondscoach Frank de Boer, maar krijgt de spelers niet te spreken. "Die keuze hebben ze vorig jaar gemaakt en toegelicht. De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken", aldus de KNVB-woordvoerder.

De eerste uitzending van De Oranjezomer is op donderdag 10 juni te zien. Tijdens het EK zullen er twee uitzendingen per avond zijn. Als het toernooi voorbij is, gaat het vizier op de Tour de France en de Olympische Spelen en zal er één keer per avond een uitzending zijn.