Lamprou begint aan zevende avontuur in Nederland: doelman wordt Blauwvinger

10 juni om 17:17
Laatste update: 10 juni om 17:22

Kostas Lamprou begint aan zijn zevende hoofdstuk op Nederlandse bodem. De oud-doelman van Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse verruilt RKC Waalwijk voor PEC Zwolle. In Zwolle zet Lamprou zijn handtekening onder een contract tot medio 2023, met een optie voor een extra jaar.

De 29-jarige Griek gaat RKC na één seizoen dus alweer verlaten. De nummer vijftien van het vorige Eredivisie-seizoen wilde zijn aflopende contract graag verlengen, maar Lamprou kiest voor een transfervrij vertrek naar De Blauwvingers.

"Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten", legt Lamprou die keuze op de clubsite van PEC uit. "In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club. De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen."

Technisch manager Mike Willems is verheugd met het transfervrij binnenhalen van Lamprou. "Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis", stelt hij. "Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld. Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de Eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep gevraagd wordt om tot prestaties te komen."