Breaking news

Goed nieuws voor Oranje: Kroatië trotseert Schotse heksenketel

'Laat ik het voorzichtig stellen: Frank de Boer heeft nog geen indruk gemaakt'

'Laat ik het voorzichtig stellen: Frank de Boer heeft nog geen indruk gemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 07:42wo 09-06-2021 om 07:42

Laatste update: woensdag 9 juni 2021 om 09:49wo 09-06-2021 om 09:49

Het EK wordt een 'eindexamen' voor Frank de Boer. Dat stelt Hugo Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Een zesje is in zijn ogen onvoldoende.

'Laat ik het voorzichtig stellen: bondscoach Frank de Boer heeft nog geen indruk gemaakt', schrijft Borst. 'Ik weet dat zijn contract bij de KNVB doorloopt, maar voor mij doet hij de komende maand eindexamen. Met zesjes wordt geen genoegen genomen.'

'Was ik zijn baas, met het oog op het WK in 2022, dan zouden mijn eisen nu zijn: 1) op karakter/lelijk de EK-finale halen of 2) met spannend, goed voetbal en meesterzetten vanaf de kant tot en met de kwartfinale reiken.'

'Als deze bondscoach aan een van die twee eisen voldoet dan vertrouwen we de boel nog en mag hij zijn klus afmaken. Zo niet, dan gaat Frank zijn tweelingbroer maar lekker helpen als ambassadeur van organisator Qatar', aldus Borst.

Het EK-doel van Oranje en De Boer is het bereiken van de halve finale. In de groepsfase wachten Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws