De Roon bijt van zich af bij Oranje: 'Niet leuk, mijn geliefden storen zich eraan'

De Roon bijt van zich af bij Oranje: 'Niet leuk, mijn geliefden storen zich eraan'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 12:44wo 09-06-2021 om 12:44

Marten de Roon is op de hoogte van de felle kritiek op zijn spel in het Nederlands elftal. Het lijkt een zekerheidje dat de middenvelder van Atalanta Bergamo zondag in de EK-opener tegen Oekraïne een basisplaats krijgt van bondscoach Frank de Boer.

Na de eerste helft van het oefenduel met Georgië kreeg De Roon te maken met felle kritiek. De middenvelder reageerde er woensdagochtend op tijdens een persmoment in Zeist. "Ik ben het wel gewend", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Vanaf het moment dat ik bij Oranje ben gekomen, is het al een kwestie geweest: of ik moet spelen of niet. Zelf blijf ik er stoïcijns onder. Maar de mensen om mij heen, mijn geliefden, die storen zich eraan. En dat is niet leuk."

"Als je drie jaar lang dezelfde vragen krijgt over je concurrenten...", vervolgt De Roon, die steun kreeg van De Boer. "Eerst over Pröpper en nu weer over Ryan Gravenberch. Ik ben de eerste om toe te geven dat het goede voetballers zijn. Maar misschien ben ik altijd te lief geweest." Hij voelt zich gewaardeerd door zijn medespelers en de staf. "Ze zullen me toch niet op mijn leuke karakter of uiterlijk selecteren? Ik zal toch wel iets goed doen?"

De Roon heeft zijn optreden tegen Georgië (3-0 zege) inmiddels teruggekeken. "Er was inderdaad een fase waarin ik veel balverlies leed, maar over de gehele wedstrijd gezien vond ik het allemaal niet zo spannend en heel slecht. Volgens mij heb ik een degelijke wedstrijd gespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws