Van der Vaart: 'Dan heeft Nederland een kans om Europees kampioen te worden'

Van der Vaart: 'Dan heeft Nederland een kans om Europees kampioen te worden'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 06:56do 10-06-2021 om 06:56

Rafael van der Vaart denkt dat het Nederlands elftal voor een groot deel afhankelijk is van Memphis Depay. De analist van de NOS sluit niet uit dat Nederland Europees kampioen kan worden.

Nederland begint aankomende zondag aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Van der Vaart denkt dat de ploeg van bondscoach Frank de Boer er meteen moet staan. "Als je niet kan winnen van Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, moet je je schoenen aan de wilgen hangen", zegt hij tegen de NOS.

Het spel van Nederland laat nog te wensen over. "Ik ben nog niet onder de indruk, maar je kunt in zo'n toernooi groeien. Dan hoef je maar een paar goede dagen te hebben en dan sta je in de finale. En een beetje geluk, dat heb je ook nodig", zegt Van der Vaart.

"Alles hangt ervan af of Memphis Depay zijn dag heeft. Dat is onze man, hij is in topvorm. Ik zie voor hem dezelfde rol die Arjen Robben in 2014 had. Hij bepaalt of Nederland de halve finale haalt of er al in de groepsfase uit gaat. Als hij het op zijn heupen krijgt, hebben we absoluut een kans om Europees kampioen te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws