Breaking news

Kroatië klopt dappere Schotten en bewijst Oranje daarmee goede dienst

Ronald over Frank de Boer: 'Ik vind dat hij beter met de randzaken moet dealen'

Ronald over Frank de Boer: 'Ik vind dat hij beter met de randzaken moet dealen'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 11:40do 10-06-2021 om 11:40

Laatste update: donderdag 10 juni 2021 om 11:43do 10-06-2021 om 11:43

Ronald de Boer heeft het volste vertrouwen in tweelingbroer Frank, die het Nederlands elftal de komende weken naar EK-succes moet leiden. Wel blijft hij kritisch.

De voorbereiding van Oranje op de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne verliep rommelig: De Boer ging de laatste weken meerdere keren in de fout, iets wat zijn broer niet is ontgaan. "Frank is altijd zichzelf, hij zal zich nooit anders voordoen dan hij in werkelijkheid is. Maar ik vind wel dat hij beter met de randzaken moet dealen", zegt De Boer in een interview met Voetbal International.

"Dat heb ik hem ook verteld. Daarin moet hij scherper zijn", vervolgt de ESPN-analist, die de 'Queensy Menig-blunder' aanhaalt. "Als je bij de naam Quincy verschillende associaties hebt, moet je Promes in persconferenties gewoon bij zijn achternaam noemen. Kleine dingetjes. Aan de andere kant wordt het steeds gekker in de wereld van het voetbal en de media. Elk detail wordt enorm opgeblazen, vooral op social media. Maar daar heeft hij nou eenmaal mee te maken en dan moet je daar scherp mee omgaan."

Over de spelersgroep van het Nederlands elftal heeft De Boer niets te klagen. "Het contrast tussen de kritische meningen over Oranje en de daadwerkelijke sfeer binnen de groep is groot", zegt Ronald. "Als ik Frank aan de lijn heb, is hij hartstikke blij en positief. Wat iedereen ook roept in de buitenwereld, hij richt zich op het voetbal en zijn spelers. Frank is onverstoorbaar. Zeker op dit moment is dat een nuttige karaktereigenschap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws