Dick van Egmond zeer tevreden: 'In 306 wedstrijden slechts één fout gemaakt'

Dick van Egmond zeer tevreden: 'In 306 wedstrijden slechts één fout gemaakt'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 14:42do 10-06-2021 om 14:42

Al na één seizoen heeft de nieuwe buitenspeltechnologie en de aanwezigheid van zestienmetercamera's in alle stadions zijn toegevoegde waarde in de Eredivisie bewezen. Dat zegt de KNVB naar aanleiding van een eigen analyse. 

Volgens de bond werd 49 keer met behulp van de zestienmetercamera's een beslissing herzien. In 22 gevallen had de VAR de virtuele buitenspellijnen nodig om een buitenspelbeslissing te wijzigen. Afgelopen seizoen werd voor het eerst bij alle wedstrijden gebruik gemaakt van camera’s op de zestienmeterlijn en buitenspelsoftware om buitenspelsituaties beter te kunnen beoordelen. Dit op nadrukkelijk verzoek van de clubs, benadrukt de KNVB.

Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond toont zich zeer tevreden. "In 306 wedstrijden is slechts één fout gemaakt in de buitenspelbeoordeling. Dat is een prima resultaat. Een aantal maal duurde het enkele minuten voordat de VAR klaar was met zijn beoordeling en bijna altijd was alleen de ploeg die zich benadeeld voelde door de beslissing ontevreden over die wachttijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws