Wijnaldum blij met familie PSG: 'Geweldige spelers en een heel goede coach'

10 juni om 19:10

Georginio Wijnaldum hoorde al goede verhalen over de selectie van Paris Saint-Germain. Ook trainer Mauricio Pochettino speelde een belangrijke rol in zijn komst, vertelt de dertigjarige middenvelder in een interview op de clubsite van de Franse topclub.

"Ik ben heel blij om bij een club als PSG aan de slag te gaan. Het is natuurlijk een club met heel goede spelers en een goede trainer, met wie ik al sprak voordat ik tekende en die ik goed ken", laat Wijnaldum weten. "Deze club speelt om titels te winnen, daar kijk ik erg naar uit."

"Ik heb ook veel goede dingen over het team gehoord", vervolgt de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Naast dat het goede spelers zijn, heerst er ook een goede sfeer. Ik heb gehoord dat het een heel hecht team is, bijna als een familie. Als je van club verandert, dan wil je dat de omstandigheden gelijk of zelfs beter zijn. En de verhalen over PSG zijn allemaal positief."

Wijnaldum kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben al eens naar een ander land verhuisd, toen ik Nederland verliet voor de Premier League. Dat was goed voor mij, omdat ik al vele jaren in Nederland speelde en soms ben je toe aan een nieuwe uitdaging. Ik denk dat ik daar nu ook weer klaar voor ben, een nieuwe uitdaging en een nieuwe competitie. Maar ik kan ook niet wachten om mee te doen om de Champions League."

Wijnaldum wil PSG namelijk helpen 'om alle mogelijke prijzen te winnen'. "Als voetballer wil je altijd met de beste spelers spelen en als ik naar PSG kijk, zie ik geweldige getalenteerde spelers en een coach die ze nog beter kan maken. Ik dacht meteen: wauw, dit zou een geweldig team zijn om voor te spelen. Ik wil geschiedenis schrijven met deze geweldige ploeg."

Wijnaldum komt transfervrij over van Liverpool. Hij tekende een contract tot medio 2024 in Parijs.