Real-voorzitter Pérez boos op Belg na blessure Hazard: 'Jij hebt hem geblesseerd'

10 juni om 21:13

Eden Hazard is één van de grote vraagtekens bij de Rode Duivels voor het EK. De dribbelaar worstelt al sinds zijn overstap naar Real Madrid met blessures. Zo was hij onder meer enige tijd uitgeschakeld na een duel met Thomas Meunier, die vervolgens een boze Florentino Pérez tegen het lijf liep.

Net toen Hazard in november 2019 eindelijk fit leek te geraken na een lastige start bij Real Madrid, trof hij zijn landgenoot in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Uitgerekend na een duel met de rechtsback ging de aanvaller naar de grond. De diagnose: een enkelblessure, waardoor hij weer weken was uitgeschakeld.

Meunier was de gebeten hond, al vindt hij nog steeds dat hem geen blaam treft. Volgens de vleugelverdediger was het een 'normaal duel'. "Een ongevaarlijk contact tussen een verdediger en een aanvaller", zegt hij in Meunier, tôt ou tard. Hoe dan ook had Hazard er flink last van. Na afloop van de wedstrijd wandelde Meunier door de hal van het Estadio Santiago Bernabéu, waar hij voorzitter Pérez tegenkwam.

Meunier was aanvankelijk blij verrast. "Aangenaam", opende hij. De Real-preses dacht daar iets anders over. "Hij antwoordde in het Frans: Aangenaam? Je hebt net Hazard geblesseerd! En jij zegt tegen mij 'aangenaam'?!" Dat viel weer verkeerd bij de verbaasde Belg. "Ik was stomverbaasd en liet mij een beetje meeslepen door hem. Ik zei: dus het is mijn fout dat Eden geblesseerd is?!"

"Maar ik had het niet verwacht", lacht Meunier. "Hij is de president van Real Madrid, sprak Frans en dan dit."