'Kom op, Frank, je bent een voormalig topspeler en hebt goed gepresteerd'

'Kom op, Frank, je bent een voormalig topspeler en hebt goed gepresteerd'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 21:34do 10-06-2021 om 21:34

Laatste update: donderdag 10 juni 2021 om 22:21do 10-06-2021 om 22:21

Theo Janssen vermoedt dat Frank de Boer last heeft van de druk. De bondscoach van het Nederlands elftal ging in aanloop naar het EK meerdere keren in de fout.

"Ik zie een andere Frank dan degene die ik ken", zegt Janssen, die in het seizoen 2011/'12 onder De Boer speelde bij Ajax, tegen Voetbal International. "Ik proef twijfel en onzekerheid als ik hem op tv zie. Hij staat duidelijk onder hoge druk. Terwijl hij toch wel wat gewend is op dat vlak, als speler en als trainer. Maar er gebeurt bijna elke dag wel iets raars bij Oranje en de communicatie verloopt rommelig."

"Soms lijkt hij verrast door de vragen die hij krijgt", vervolgt de vijfvoudig Oranje-international. "Dan denk ik: Kom op, Frank, je bent een voormalige topvoetballer, als trainer heb je in Nederland hartstikke goed gepresteerd. Op iedere bondscoach valt wel wat aan te merken, maar ik vind dat we niet te streng moeten zijn en Frank het voordeel van de twijfel moeten geven."

Janssen is het bovendien eens met de keuze voor het 5-3-2 systeem. "De rol van Daley Blind is cruciaal als dit Oranje het op een goede manier wil invullen. Hij heeft het spelinzicht en de diepte in zijn passing om vanuit het centrum van de verdediging voor voetballend vermogen te zorgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Hoe ver reikt Oranje op het EK?

Groepsfase
25%
Achtste finale
29%
Kwartfinale
21%
Halve finale
11%
Finale
3%
Kampioen
9%
(10181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws