Martins Indi, De Vrij en Drenthe als voorbeelden: 'Voordelen groter dan nadelen'

Martins Indi, De Vrij en Drenthe als voorbeelden: 'Voordelen groter dan nadelen'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 22:46do 10-06-2021 om 22:46

Sportmarketeers Chris Woerts en Marcel Beerthuizen gaan in op de voordelen van het EK na het huidige coronaseizoen. De clubs kunnen flink geld gaan verdienen, mochten een aantal van hun spelers het goed doen. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Royston Drenthe zijn goede voorbeelden.

Beerthuizen denkt terug aan 2014, toen Oranje het geweldig deed.  "Feyenoord heeft daar in 2014 bijvoorbeeld van geprofiteerd tijdens het WK. De transferwaarde van Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi ging toen behoorlijk omhoog omdat Oranje zo goed presteerde", vertelt de sportmarketeer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er zullen denk ik maar weinig clubs ongelukkig zijn dat hun spelers voor het EK worden opgeroepen. Ik kan me wel voorstellen dat het sentiment bij bijvoorbeeld oefeninterlands soms anders is."

Woerts haalt met Drenthe een ander voorbeeld aan. In het geval van de oud-Feyenoorder ging het om het jeugd-EK. "Real Madrid nam hem ineens over voor 15 miljoen euro. Daar is goed van geprofiteerd toen en daarom biedt een toernooi altijd kansen voor clubs. De voordelen zijn denk ik groter dan de nadelen. Natuurlijk zijn er risico's en zeker in de volle kalenders van nu. Na dit zware seizoen loopt een aantal spelers al op de achterste benen en het is afwachten of dat meer blessures betekent", sluit Woerts af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws