Advocaat over Promes-zaak: 'Denk dat Frank misschien meer weet dan wij'

11 juni om 15:15

Dick Advocaat weet niet of hij Quincy Promes wel of niet mee zou nemen naar het EK. De aanvaller ligt momenteel onder vuur omdat hij betrokken was bij een steekpartij. Bondscoach Frank de Boer gaat uit van zijn onschuld.

Het is nog niet duidelijk wat Promes te wachten staat, maar De Boer zag geen reden om hem niet op te nemen in de EK-selectie. Hij rekent erop dat zijn aanvaller osnchuldig is. Advocaat kreeg vrijdag bij De Oranjezomer de vraag of hij Promes wel had meegenomen. "Ik vind dat heel moeilijk. Ik denk dat Frank misschien wel meer weet dan wij", zegt Advocaat. "Peter R. de Vries (misdaadverslaggever, red.) weet ook meer", vult Johan Derksen aan.

Derksen geeft aan De Boer niet te begrijpen. "Promes gaf in het Algemeen Dagblad een interview waarin hij aangaf onschuldig te zijn. Dan kun je de klok erop gelijk zetten dat De Telegraaf met een totaal ander verhaal komt. Dat vond ik een interessanter verhaal dan het interview in het AD.

Advocaat waagt zich niet aan een uitspraak. "Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Ja, ook dat", zegt hij.