'FC Barcelona zet deur wagenwijd open voor overbodig tweetal'

'FC Barcelona zet deur wagenwijd open voor overbodig tweetal'

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 15:38vr 11-06-2021 om 15:38

FC Barcelona staat open voor het vertrek van twee spelers. Samuel Umtiti en Clement Lenglet mogen weg uit Catalonië, maar de vraag is of zij dat zelf zien zitten.

Dat meldt de Spaanse krant AS. Umtiti en Lenglet staan op de transferlijst, maar willen volgens de krant niet vertrekken. Dat is een probleem voor Barcelona, dat het duo niet in de plannen voor volgend seizoen heeft opgenomen, maar wel de hoge salarissen door moet betalen. Umtiti heeft nog een contract tot 2023 en Lenglet zelfs tot 2026. Zeker is volgens AS dat trainer Ronald Koeman niet van plan is om een beroep op het duo te doen.

Umtiti speelt sowieso al geen grote rol van betekenis meer bij Barcelona. Hij kwam in twee seizoenen tot 26 wedstrijden. Barcelona is van mening dat de Fransman meer moet laten zien, ondanks dat hij regelmatig geteisterd is door blessures. Hij schijnt twaalf miljoen per jaar te verdienen. Voorzitter Joan Laporta van Barcelona heeft tegen Umtiti gezegd dat hij moet vertrekken, anders wordt hij uit het team gezet. De club is niet van plan om hem nog een jaar door te betalen.

Ook Lenglet mag weg van Barcelona, maar zou onder noodomstandigheden toch nog van pas kunnen komen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws