PEC slaat weer toe: verdediger (21) wordt weggeplukt bij Club Brugge

11 juni om 17:25

Siemen Voet speelt volgend seizoen bij PEC Zwolle. De 21-jarige verdediger komt over van Club Brugge en ligt voor tenminste twee seizoenen vast in de hoofdstad van Overijssel.

Voet is een Belgische verdediger die linksbenig is en opgeleid werd door Club. Hij begon daar op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding, maar kon zijn definitieve doorbraak nooit bewerkstelligen. De afgelopen twee seizoenen werd Voet verhuurd aan KSV Roeselare en KV Mechelen. PEC neemt de stopper nu definitief over.

Op de website van PEC spreekt de Belg zijn blijdschap uit over de transfer. "PEC Zwolle is een ambitieuze club die er naar streeft om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Dat past helemaal in mijn straatje. Wanneer het nieuwe seizoen over een paar weken losbarst moet ik er staan en ga ik mijn best doen om in het basiselftal te komen."

De komst van Voet is de tweede transfer die definitief is afgerond door de Blauwvingers. Eerder werd keeper Kostas Lamprou al transfervrij overgenomen van RKC Waalwijk. De linksbenige verdediger had nog een contract voor een jaar in Brugge, maar beide clubs maken geen melding van een transfersom.