Van der Vaart foetert: Ik zou me kapot schamen als ik in dat elftal zou spelen

Van der Vaart foetert: "Ik zou me kapot schamen als ik in dat elftal zou spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 22:31vr 11-06-2021 om 22:31

Rafael van der Vaart heeft zich geërgerd tijdens de eerste helft van de openingswedstrijd op het EK. De defensieve spelopvatting van Turkije tegen Italië kon de NOS-analist niet bekoren: bovendien vond hij het opmerkelijk dat arbiter Danny Makkelie vlak voor rust geen strafschop aan de gastheren gaf.

Beide landen gingen met een 0-0 stand de rust in: Italië had het initiatief en kreeg de meeste kansen, maar de Turkse verdediging hield stand. "We hebben allemaal zo lang gewacht op het EK en dan ga je zo spelen...", mopperde Van der Vaart tijdens de rustanalyse op de NOS. "Ik zou me kapot schamen als ik in dat elftal zou spelen. Ik hoop dat Italië echt die goal gaat maken (hetgeen ook gebeurde: vlak na rust werd de score geopend door een eigen goal van Merih Demiral, daarna maakte Ciro Immobile de tweede treffer, red.). Turkije kan veel beter."

De Turken moesten vlak voor rust even vrezen voor een penalty, na een vermeende handsbal van rechtsback Mehmet Zeki Çelik. De VAR bleef echter achter de beslissing van Makkelie staan. De UEFA had de handsregels in aanloop naar het EK verspoeld, tot onvrede van Van der Vaart. "Ik snap er niks meer van..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van der Vaart?

Ja
78%
Nee
22%
(1166 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws