Zondag zeven jaar na dato: 'Die bal en wedstrijd zullen altijd bijzonder blijven'

Zondag zeven jaar na dato: 'Die bal en wedstrijd zullen altijd bijzonder blijven'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 08:00za 12-06-2021 om 08:00

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 14:55za 12-06-2021 om 14:55

Wanneer Oranje het zondag opneemt tegen Oekraïne, is het op de kop af precies zeven jaar geleden dat het Nederlands elftal Spanje met 5-1 declasseerde. Daley Blind was tijdens die wedstrijd één van de hoofrolspelers en stelt dat de sensationele overwinning tegen Spanje van grote invloed is geweest op zijn carrière.

Blind was de aangever bij de legendarische 'duikkopgoal' van Robin van Persie, die daarmee voor de 1-1 zorgde tijdens het WK van 2014. "Die wedstrijd heeft misschien wel mijn leven veranderd", stelt de verdediger van Ajax in gesprek met De Telegraaf. "De hele wereld keek mee, mijn naam viel overal en door die wedstrijd werd misschien de interesse van Manchester United verder aangewakkerd. Ik heb vervolgens een mooie stap mogen maken", blikt de verdediger terug.

De assist op Van Persie zal dan ook altijd een belangrijke rol blijven spelen in de carrière van Blind. "Die bal en die wedstrijd zullen altijd een bijzondere herinnering vormen. Voor bijna elk eindtoernooi komen die beelden weer voorbij. Dat is leuk, maar daarna ga je weer over tot de orde van de dag." Na het WK van 2014 maakte Blind de overstap van Ajax naar Manchester United, om vervolgens in 2018 terug te keren naar Amsterdam.

Blind moet het deze zomer doen zonder Blind senior naast zijn zijde. Danny Blind fungeerde tijdens het WK van 2014 als assistent van bondscoach Louis van Gaal. "Het was fantastisch om dat samen mee te maken. Als we na de wedstrijd iets aten of dronken, genoten we daar samen van", aldus Blind junior. "Ik mis hem nu niet, want ik spreek hem iedere dag", sluit hij zijn verhaal af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws