'El Loco' Abreu zet na 31 (!) clubs definitief een punt achter imposante carrière

12 juni om 09:35
Laatste update: 12 juni om 14:49

De voetballoopbaan van Sebastián Abreu zit er na 31 (!) clubs definitief op. De inmiddels 44-jarige Uruguayaan heeft aangekondigd een punt te gaan zetten achter zijn imposante carrière.  

Abreu, ook wel bekend onder de bijnaam El Loco (de gek, red.), speelde in zijn loopbaan voor 31 verschillende clubs. Dat is tot op de dag van vandaag een wereldrecord: nooit eerder speelde een profvoetballer voor zo veel verschillende clubs. Naast zijn clubverplichtingen kwam Abreu tussen 1996 en 2012 tot zeventig interlands voor Uruguay waarin hij 26 keer wist te scoren. Abreu deed namens Uruguay mee aan de WK's van 2002 en 2010.

De spits begon zijn loopbaan in 1995 bij Defensor, een club uit de Uruguayaanse hoofdstad Montivideo. 26 jaar later is de cirkel rond: Abreu heeft aangekondigd dat Sud Ámerica, eveneens een club uit Montivideo, zijn laatste is en dat hij zijn kicksen aan de wilgen hangt. Tijdens zijn carrière speelde Abreu vooral in Zuid-Amerika. El Loco maakte een paar keer de oversteek naar Europa en speelde in Europa in de landen Spanje, Griekenland en Israël.  

Lees meer over:

Deel via