'Denk dat Stekelenburg gekeept zou hebben, coronabesmetting kwam niet slecht uit'

12 juni om 10:47

Voor Wim Kieft is het duidelijk: Maarten Stekelenburg zal op doel staan bij Oranje tijdens het EK. De analist denkt dat het bondscoach Frank de Boer niet slecht uitkwam dat Jasper Cillessen afviel na een coronabesmetting.

Kieft geeft in zijn column in De Telegraaf aan wat zijn favoriete verdediging zou zijn bij Oranje tijdens het aankomende EK. Hij ziet ook een rol weggelegd voor Ajax-verdediger Jurriën Timber. 'In de verdediging zou ik met Daley Blind als linksachter starten, centraal Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt en rechtsachter Denzel Dumfries of Timber. Die laatste kan ook De Ligt vervangen als hij Oekraïne niet haalt. Stekelenburg staat dan op doel.'

Kieft denkt dat Stekelenburg op doel zal staan bij Oranje, of Cillessen er nou bij was geweest of niet. 'Ik denk dat hij sowieso gekeept zou hebben en dat het De Boer niet slecht uitkwam dat Cillessen een coronabesmetting opliep. Ik denk dat De Boer problemen voorzag met Cillessen op de bank. Met zo'n formatie en die internationals maak je de meeste kans op een overwinning tegen Oekraïne', sluit Kieft af.