'Ajax is een wereldclub en de grootste club van Nederland, dan voel je je vereerd'

'Ajax is een wereldclub en de grootste club van Nederland, dan voel je je vereerd'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 17:58za 12-06-2021 om 17:58

Jay Gorter heeft zaterdag officieel afscheid genomen van Go Ahead Eagles. De doelman brak vorig seizoen door in De Adelaarshorst, hield 25 keer (!) de nul in de Keuken Kampioen Divisie en zal komend seizoen uitkomen voor Ajax, werd zaterdagmiddag bekend.

De in Purmerend geboren doelman keepte sinds 2018 voor Go Ahead, maar heeft als jeugdspeler al een verleden in Amsterdam. "Ik kom uit de omgeving van Amsterdam, mijn familie woont er", laat hij weten aan de Go Ahead-kanalen. "Ajax is een wereldclub en de grootste club van Nederland. Als je dan wordt benaderd om daar te mogen keepen, dan voel je je vereerd. Dat geldt zeker voor mij."

Gorter beleefde in het 'coronaseizoen' 2020/2021 door en moest in een lege Adelaarshorst keepen. "Ik heb wel eens op de bank gezeten in een volle Adelaarshorst, maar helaas nooit als eerste doelman op het veld. Neemt niet weg dat ik van de supporters van Go Ahead Eagles altijd enorm veel respect heb gevoeld", stelt hij. "Hopelijk zijn ze snel weer welkom in De Adelaarshorst om in de Eredivisie te kunnen genieten van Go Ahead Eagles."

Ook technisch manager Paul Bosvelt komt aan het woord. Hij is trots op de ontwikkeling en de transfer van Gorter. "We mogen er bij Go Ahead Eagles trots op zijn dat hij – na Sam Beukema (die overstapt naar AZ, red.) – de tweede speler is met een verleden bij onze Voetbalopleiding, die een transfer maakt. Voor Jay persoonlijk is het natuurlijk ontzettend mooi dat hij zijn carrière vervolgt bij een Nederlandse topclub. We wensen hem alle succes."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Gorter binnen twee jaar eerste keeper bij Ajax?

Ja
70%
Nee
30%
(1622 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws