Spurs stelt succesdirecteur van Juve aan: 'Dit is één van de grootste clubs'

12 juni om 18:12

Fabio Paratici is de nieuwe directeur voetbalzaken van Tottenham Hotspur. De Italiaan, die lang werkzaam was bij Juventus, is door de Londense club officieel aan het grote publiek gepresenteerd.

Paratici begon in 2010 bij Juventus en was onderdeel van het management dat de club naar negen opeenvolgende Scudetto's leidde. Deze zomer maakte hij bekend op te zullen stappen bij La Vecchia Signora en in het Tottenham Hotspur Stadium heeft hij nu een nieuwe uitdaging gevonden.

Op de site van Spurs spreekt de Italiaanse directeur hoge verwachtingen uit. "Dit is één van de grootste Britse clubs met een ambitieus plan voor de lange termijn. Ik ga me met alles wat ik heb inzetten voor dit bedrijf en ik kijk er naar uit om succesvolle hoofdstukken toe te voegen aan de geschiedenis van deze club."

Eén van de eerste klussen die Paratici op moet lossen is het aanstellen van een nieuwe trainer. Spurs loopt al tijden achter de feiten aan en kreeg afzeggingen van meerdere oefenmeesters, waaronder Erik ten Hag. Paulo Fonseca, die onlangs werd ontslagen bij AS Roma, ligt nu op pole-position.