Weghorst krijgt transferadvies: 'Dat verdient hij, dan gaan we genieten'

12 juni om 18:30

John Stegeman denkt dat Wout Weghorst het in zich heeft om een toptransfer te maken. De spits van VfL Wolfsburg en het Nederlands elftal speelde bij Heracles Almelo onder de oefenmeester.

Weghorst maakte dit seizoen twintig competitietreffers voor Die Wölfe en dat leverde hem een plaatsje in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer op. Als het aan Stegeman ligt, blijft het daar niet bij. "Het zou mooi zijn als hij nu nog een hele mooie stap kan maken naar een andere club", zegt de voormalig trainer van Heracles tegen RTV Oost. "Dat verdient hij en dan gaan we nog genieten."

De instelling van de spits uit Borne kan hem helpen bij een volgende stap.  "Hij neemt continu het niveau aan waar hij zich op bevindt en dat vind ik gewoon heel erg knap", zegt Stegeman. "En dan gaat hij daar weer uitblinken en dan gaat hij weer een stap maken. Dus hij adopteert heel makkelijk niveauverschil en dat is denk ik heel erg knap voor een speler in het betaald voetbal."

Op het EK krijgt Weghorst de kans om zich aan grote clubs te laten zien en zijn oud-trainer kijkt met veel interesse toe. "Het maakt me trots dat een jongen die je hebt getraind het Nederlands elftal heeft gehaald. Dat is vrij uniek. Het zou mooi zijn als hij ons op het EK heel ver gaat schieten."