Afschuwelijk: Eriksen zakt in elkaar op het veld en moet gereanimeerd worden

12 juni om 18:47
Laatste update: 12 juni om 19:00

Afschuwelijke beelden uit Kopenhagen, waar Christian Eriksen tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland plotseling in elkaar zakt. De aanvallende middenvelder lijkt niet bij bewustzijn en de broeders die het veld op rennen lijken hem te reanimeren. De camera's nemen afstand van de situatie.

De spelers van beide partijen zijn erg geschrokken en dat maakt wel duidelijk hoe ernstig de situatie is. Het leek erop dat de aanvallende middenvelder van Denemarken en Internazionale niet in een duel betrokken raakte en dus plotseling in elkaar zakte. Het duel is ondertussen stilgelegd en fans, spelers en staf weten zich duidelijk geen raad.

Het is van geen enkel belang op dit moment, maar de tussenstand in Parken is 0-0. De twee teams zijn onderdeel van poule B, waarin ook België en Rusland zitten. Het is nog onduidelijk of de wedstrijd uitgespeeld kan worden en wat voor consequenties dit gaat hebben voor het toernooi. De UEFA heeft in ieder geval te kennen geven dat er voorlopig niet gevoetbald zal worden.