'Goed moment om Oranje te treffen, als er ooit een kans is dan is het zondag'

'Goed moment om Oranje te treffen, als er ooit een kans is dan is het zondag'

13-06-2021 13:07
165

Evgeniy Levchenko ziet kansen voor Oekraïne in het EK-duel met Oranje. Hoewel Nederland nog steeds favoriet is voor de groepswinst, is er volgens de VVCS-voorzitter geen beter moment om de ploeg van bondscoach Frank de Boer te treffen.

"Als er ooit een kans is voor Oekraïne om gelijk te spelen of stiekem te winnen, dan is dat zondag", zegt Levchenko tegen het Algemeen Dagblad. De achtvoudig Oekraïens international vindt Nederland nog geen indruk maken. "Ze gaven best veel kansen weg en hebben het nieuwe systeem met vijf verdedigers nog niet onder de knie. Dit is een goed moment om ze te treffen."

Volgens Levchenko speelt het team van bondscoach Shevchenko Andriy Shevchenko goed tegen topteams. "Shevchenko heeft er een hecht collectief van gemaakt. We wonnen de kwalificatiepoule van het EK met slechts vier tegentreffers. In de groep versloegen we zelfs Portugal. Oekraïne presteert opvallend sterk tegen betere ploegen. In oktober versloegen we Spanje, terwijl we maar 30 procent van de wedstrijd de bal hadden en laatst in maart speelden we gelijk tegen Frankrijk."

Daar staat tegenover dat Oekraïne de handen vol had aan landen als Finland, Bahrein en Kazachstan. Levchenko houdt zich liever vast aan de goede prestaties. "In maart wisten ze tegen Frankrijk zelfs Kylian Mbappé te bestrijden. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn geweldige spelers maar kwamen tegen Schotland en Georgië nog niet in hun kracht. Ze waren een beetje aan het zwemmen en moesten veel te veel rennen."