Bel Hassani: 'Weghorst smeekte of ik met hem kon chillen, niemand anders wilde'

Bel Hassani: 'Weghorst smeekte of ik met hem kon chillen, niemand anders wilde'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 15:32zo 13-06-2021 om 15:32

Wout Weghorst was bij zijn vorige clubs niet de meest populaire speler, vertelt Iliass Bel Hassani aan De Volkskrant. De 28-jarige spelmaker, inmiddels actief in de Verenigde Arabische Emiraten, maakte Weghorst mee bij Heracles Almelo en AZ en heeft de huidige Oranje-spits wél hoog zitten.

Bel Hassani had in 2014 één jaar Heracles achter de rug, toen Weghorst overkwam van FC Emmen. Twee jaar later verkasten ze allebei naar AZ. Daar parkeerde Weghorst zijn auto altijd zo ver mogelijk van het stadion af, onthult Bel Hassani. "Zodat hij nog honderd meter extra kon lopen. Dan krijg je dat ploegmaten je een uitslover vinden."

De geboren Rotterdammer weet nog dat hij één keer een potje tafeltennis van Weghorst won. "Waarop hij zei: ja, maar ik sta straks in de basis en jij zit straks weer op de reservebank." De spits neemt geen blad voor de mond, merkte Bel Hassani al snel. "Maar dat kan verkeerd vallen. Tijdens een teamuitje bij AZ smeekte hij me zowat of ik met hem wilde chillen. Niemand anders wilde dat."

Bel Hassani heeft de huidige spits van VfL Wolsburg én Oranje echter in zijn hart gesloten. Hij noemt Weghorst een 'fantastische jongen' met een voorbeeldige profmentaliteit. "Wie de moeite neemt met hem te praten, ziet een heel zacht, sociaal persoon, die nooit achter je rug over je lult. Hij gaat zijn eigen gang. Alles wat jij niet zou doen, doet hij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws