'De Boer maakt op mij een gespannen indruk, ik was iets anders van hem gewend'

'De Boer maakt op mij een gespannen indruk, ik was iets anders van hem gewend'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 18:12zo 13-06-2021 om 18:12

Frank de Boer maakt in de aanloop naar de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal een gespannen indruk op Cooky Voorn. De trainer was tijdens het historische WK van 2010 één van de assistenten van bondscoach Bert van Marwijk, evenals De Boer.

Oranje haalde de finale en Voorn kon goed opschieten met De Boer. "De aanvulling die Frank in 2010 had als assistent-trainer was formidabel", blikt hij terug in gesprek met 1Limburg. "Zijn ervaring bij Ajax en Barcelona in de Champions League was goud waard voor de spelers."

"De Boer was toen ook heel ontspannen in het contact met iedereen. Als de jongens op bed lagen dronk hij gezellig met de staf een wijntje mee. Nu hij als bondscoach eindverantwoordelijk is voor de resultaten van Oranje, maakt Frank op mij een gespannen indruk. Dat snap ik wel, maar het is tegelijk jammer."

Zo kijkt Voorn op van de situatie rond Jasper Cillessen, die vorige week vanwege een coronabesmetting werd afgebeld door De Boer. "Hoe hij dat heeft opgelost, dat had ik niet verwacht. Lang wachten met duidelijk zijn heeft in dit geval onnodig voor een hoop ruis gezorgd. Zo kweek je meer onrust dan rust voordat je aan een toernooi gaat beginnen."

"Ik mis hierin de slimme communicatie die ik in 2010 van hem gewend was. Dat zal wel komen door de spanning die het bondscoachschap met zich meebrengt. Waardoor je als mens ook wat verandert", besluit Voorn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws