Van der Gijp wijst twee Oranje-uitblinkers aan: 'Hij speelde echt geweldig'

Van der Gijp wijst twee Oranje-uitblinkers aan: 'Hij speelde echt geweldig'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 06:46ma 14-06-2021 om 06:46

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 09:36ma 14-06-2021 om 09:36

René van der Gijp was zondagavond onder de indruk van de optredens van Denzel Dumries en Georginio Wijnaldum. De aanvoerder van Oranje opende de score in het EK-duel met Oekraïne, terwijl de rechtsback van PSV de winnende maakte (3-2).

"Ik moet zeggen dat ik een prima Nederlands elftal heb gezien. Ze hebben negentig minuten gedomineerd", vertelt Van der Gijp in Oranjezomer van Veronica Inside. "Ik vond Dumfries echt geweldig, maar Georginio Wijnaldum was de beste speler van het veld. Hij speelde echt geweldig en heeft niets verkeerd gedaan. Hij heeft heel dominant gespeeld. Ik vond hem echt top."

Van der Gijp heeft wel advies voor PSV nu Dumfries is uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij vraagt zich af of de vleugelverdediger dit niveau kan vasthouden. "Mochten Internazionale en Chelsea hebben zitten kijken naar Dumfries en ze bellen naar PSV met een bod van 37,5 miljoen… Dan moet je het meteen doen. Je moet niet wachten tot de tweede wedstrijd van Nederland, want dit was top."

Aan de linkerkant was Patrick van Aanholt een stuk ongelukkiger. "Hij begon ongelukkig met een paar ballen. Dat doet je vertrouwen dan geen goed", oordeelt Van der Gijp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws