Frenkie de Jong zelf ook verrast: 'Ik weet het niet, eigenlijk nog nooit gehad'

Frenkie de Jong zelf ook verrast: 'Ik weet het niet, eigenlijk nog nooit gehad'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 07:19ma 14-06-2021 om 07:19

Frenkie de Jong hield zijn hart even vast nadat het Nederlands elftal een 2-0 voorsprong uit handen had gegeven in het EK-duel met Oekraïne. Tot opluchting van de 24-jarige middenvelder kwam het toch nog goed door een goal van Denzel Dumfries (3-2).

"Je maakt de 2-0 en dan denk je dat je de controle hebt en dat je de wedstrijd kan uitspelen, maar dan geef je het een beetje weg. Bij die standaardsituatie verdedigen we heel slecht en die eerste goal mag eigenlijk ook niet, want je weet dat hij naar links gaat. Maar goed. Het maakt niet meer uit, want we hebben gewonnen", zegt De Jong voor de camera van de NOS.

De Jong beaamt dat de 2-2 een 'dreun' was. "Zeker weten. Je hebt het gevoel dat je heel de wedstrijd beter bent dan Oekraïne. Je investeert veel in die 2-0 en dan geef je het in zo'n korte tijd weg", stelt de spelmaker van FC Barcelona, die blij was met de kansen die Oranje creëerde. "Het is zeker frustrerend dat je dan niet scoort, maar het is een goed teken dat je de kansen krijgt. Dat is beter dan wanneer je geen kansen krijgt en dus ook niet scoort. We wisten dat ze uiteindelijk zouden vallen."

De Jong genoot van de zestienduizend fans in de Johan Cruijff Arena. "We willen aanvallen en energie in de wedstrijd steken. Dan krijg je dat ook terug van het publiek. Het is een tijd geleden dat het stadion zo vol zat en het geeft je zeker meer adrenaline."

Overigens had De Jong in de slotfase last van krampaanvallen. Daar is hij zelf ook verrast door. "Ik weet niet wat het is. Ik heb eigenlijk nog nooit kramp gehad. Misschien is het de spanning", zoekt hij naar een verklaring. "Maar ik ben heel blij. Het is ook een opluchting, want na die 2-2 denk je toch even: het zal toch niet? Blijdschap en opluchting, nu zo verder gaan en verbeteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws