Verplichte EHBO-cursus voor Italianen: We moeten voorbereid zijn

Verplichte EHBO-cursus voor Italianen: "We moeten voorbereid zijn"

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 16:30ma 14-06-2021 om 16:30

De Italiaanse voetbalbond wil dat alle clubs uit de drie hoogste divisies van Italië een verplichte EHBO-cursus volgen. Dat naar aanleiding van de schokkende gebeurtenis rond Christian Eriksen.

Eriksen, die bij Internazionale speelt, ging in de wedstrijd tegen Finland naar de grond en werd minutenlang gereanimeerd. De Deense aanvoerder Simon Kjaer was er snel bij om hem op zijn zij te leggen zodat hij zijn tong niet in zou slikken. Een cruciale handeling.

Bondsvoorzitter Gabriele Gravina van Italië wil een EHBO-cursus verplicht stellen. "We moeten ervoor zorgen dat alle atleten in het veld basiskennis hebben", zegt hij in Italiaanse media. "We willen de cursus verplicht stellen voor alle professionals en dit doortrekken richting de amateurs. We gaan dit de komende dagen ook doen voor de nationale ploeg. We hopen dat dit nooit meer gebeurt, maar we moeten voorbereid zijn als het toch weer gebeurt."

"We moeten prijzen wat Kjaer gedaan heeft. Door zijn inbreng leeft Christian nog. Ik hoop dat hij snel weer terug is", zegt Gravina.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws