Breaking news

Ihattaren 'komt afspraken niet na' en is uit selectie PSV gezet

'Mogelijk eerder versoepelingen: goede kans op volle Arena bij achtste finale EK'

'Mogelijk eerder versoepelingen: goede kans op volle Arena bij achtste finale EK'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 18:17ma 14-06-2021 om 18:17

De kans is goed aanwezig dat één van de achtste finales van het EK in een volle Johan Cruijff Arena gespeeld kan worden. Het kabinet wil de geplande versoepelingen voor 30 juni namelijk vier dagen eerder doorvoeren.

Dat maakt de NOS bekend. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat de versoepelingen op 26 juni al plaatsvinden: men moet in de ministerraad nog de definitieve knoop doorhakken. Komende vrijdag, als premier Mark Rutte samen met coronaminister Hugo de Jonge weer een persconferentie geeft, komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid.

Door de nieuwe versoepelingen, kunnen evenementen weer met volledige capaciteit plaatsvinden. De aanwezige mensen moeten wel nog een toegangstest doen voordat ze het stadion in mogen. Oranje gaat daar echter niet van profiteren: de laatste wedstrijd in de Arena speelt de ploeg van Frank de Boer op 21 juni, tegen Noord-Macedonië. Het is al bekend dat Nederland bij het bereiken van de knock-outfase niet meer in Amsterdam zal spelen: het achtste finaleduel in de Arena gaat tussen de nummers twee in Groep A en Groep B.

Nederland zal in een eventuele achtste finale afreizen naar Londen, Glasgow, Boekarest of Budapest. Welke van de vier steden het wordt, hangt af van de eindklassering van Oranje én de stand in de andere poules.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020 Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws