'We zeiden tegen Dumfries: je bent niet goed en hebt geen technische vaardigheden'

'We zeiden tegen Dumfries: je bent niet goed en hebt geen technische vaardigheden'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 20:37ma 14-06-2021 om 20:37

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 21:07ma 14-06-2021 om 21:07

Bij voetbalvereniging Smitshoek kijkt men vol trots naar Denzel Dumfries. De rechtsback maakte zondag de winnende treffer voor Oranje in het eerste EK-duel met Oekraïne (3-2).

Oud-jeugdtrainer Ben van Drunen weet nog goed hoe Dumfries vroeger was. "We hadden hier spelers die kwalitatief veel beter waren", vertelt hij tegenover RTV Rijmond. "Deze jongen heeft alleen een mentaliteit... Ongelofelijk. Hij liet alles voor zijn doel. Als wij een patatje aten, dan at hij gezond. Als die jongens een sappie op trainingskamp gingen drinken, dan bleef Denzel thuis. Je ziet nu wat ervan terecht is gekomen."

Van Drunen zag zondagavond ook vol trots hoe Dumfries de winnende treffer maakte voor Oranje. "Na zijn gemiste kopkans, kreeg ik van iemand een berichtje met de vraag: jullie hadden hem toch leren koppen? Ik was dolblij dat hij die laatste bal wel raak kopte."

Ex-ploeggenoot Sean Verburg stelt dat Dumfries altijd al zei dat hij profvoetballer zou worden. "De hele groep begon keihard te lachen toen hij dat zei", stelt Verburg. "Wij zeiden: Denz, je bent helemaal niet zo supergoed en je hebt geen technische vaardigheden, maar door zijn mentaliteit is hij daar wel terechtgekomen. Wie het laatst lacht, lacht het best."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws