SPORT: Barcelona zwaait drie overbodige krachten uit tijdens grote schoonmaak

SPORT: Barcelona zwaait drie overbodige krachten uit tijdens grote schoonmaak

15-06-2021 09:40
24

FC Barcelona ruimt op, meldt Diario SPORT. Volgens de Spaanse sportkrant zijn Konrad de la Fuente (foto), Jean-Clair Todibo en Júnior Firpo op weg naar de uitgang van Camp Nou.

Barça wil voor 30 juni – het einde van het boekjaar 2020/2021 – een aantal overbodige krachten slijten. De la Fuente zal verhuurd worden aan Olympique Marseille, schrijft SPORT. L'OM kan de Amerikaan – vorig seizoen drie keer ingezet door trainer Ronald Koeman – na de uitleenbeurt voor vijf miljoen euro overnemen, maar Barça heeft ook een terugkoopclasule bedongen, klinkt het.

Todibo werd al drie keer verhuurd en gaat nu definitief vertrekken. De Franse jeugdinternational werd op 1 februari bij OGC Nice gestald en zal naar alle waarschijnlijkheid aan de Côte d'Azur blijven. Nice heeft een koopoptie ter waarde van 8,5 miljoen euro, die door bonussen met nog eens zeven miljoen euro op kan lopen. Verder wordt er gewerkt aan een transfer van Firpo, vorig seizoen back-up van linksback Jordi Alba. De Serie A-clubs AC Milan en Napoli zijn geïnteresseerd, maar Barça lijkt hem vanuit financieel oogpunt liever aan een Premier League-club te willen verkopen.

Barcelona versterkte zich eerder deze zomer met Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal, terwijl Memphis Depay ook onderweg lijkt. Daarnaast is men bezig met de contracten van Lionel Messi, Ilaix Moriba en Ousmane Dembélé. Messi vertrekt formeel aan het einde van de maand, maar Barça wil zijn vedette dolgraag binnenboord houden. Dembélé is in 2022 transfervrij: als hij niet verlengt, wil Barça hem deze zomer nog verkopen.